Vakantiehuis

de omgeving

 
 

Alveringem & omgeving

Alveringem is een prachtige gemeente midden in de Westhoek, waar je nog kunt genieten van de rust en de natuur. Het platteland rond Alveringem is een paradijs voor fietsers en wandelaars.

We zijn omringd door prachtige steden zoals Veurne, Lo,Ieper en Poperinge. De Westkust met de stranden van De Panne,Koksije,Oostduinkerke of Nieuwpoort liggen ook op een boogscheut.

Een overstap naar Frans-Vlaanderen met steden zoals Bergues, Hondschoote,Dunkerque, en Cassel lonen zeker de moeite. Er zijn tal van lekkere restaurants, herbergen en café’tjes in de buurt om er volop te genieten van een lekker streekbier of een straffe picon.

 
 
item-9.jpg

De NOORDZEE

Het vakantiehuis is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van badsteden zoals Oostduinkerke, Sint-Idesbald, Nieuwpoort, enz. Musea, strandwandelingen en culinaire ontdekkingen. Zowel in de zomer als in de winter valt er heel wat te beleven. Astrid van Belmodo vertelt je hier over haar must visit hotspots aan onze kust.

 
2.jpg

IEPER

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk.  Laat je inspireren door de website of door een kijkje in de brochure. De talrijke gezellige cafés, lekkere restaurants, mooie winkels, boeiende musea en andere trekpleisters nodigen je uit. De stad verwelkomt je graag elke dag in het  bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek in de Lakenhalle om je bezoek een goede start te geven. Je vindt er een aantrekkelijke streektentoonstelling, een uitgebreide shop en een ruim museumcafé.

 
 

RESTAURANTS

In centrum Alveringem aan de kerktoren ligt het restaurant 't Potje Paté. In dit gezellige restaurant  kan je zowel artisanale producten uit de streek opnieuw ontdekken als gastronomische delicatessen degusteren. Carmen in de zaal en haar broer Joris in de keuken zullen je met open armen ontvangen. Reserveren is aangeraden. meer info

 
 

CULTUUR

Van de garnaalvissers aan de Noordzee tot het jaarlijkse kunstenfestival van WatouMusea's zijn er voor jong en oud. In het vakantiehuis voorzien we foldertjes van allerlei activiteiten. Vraag ook altijd gerust naar meer info.

 

GESCHIEDENIS

In de Westhoek, in het zuidwesten van Vlaanderen, liggen vele oorlogsmonumenten en soldatenkerkhoven, musea en andere overblijfselen die herinneren aan de Eerste & Tweede Wereldoorlog, toen het gebied in de frontlinie lag. De Ijzertoren te Diksmuide, de Yorkshire loopgraven te Ieper, het Deutscher Soldatenfriedhof te Langemark en het Essex Farm Cemetery zijn dan ook maar enkele voorbeelden van deze herinneringen.

 
 

SHOPPEN

Aan de kust zijn Knokke & Oostende gekende shoppingsteden. Maar dichterbij ontbreekt het zeker niet aan leuke adresjes. Op vlak van mode is Nieuwpoort nieuw in het rijtje. Om te shoppen moet je naar de Albert I-laan die je een mix van trendy shops biedt. Ook langs de Havenpromenade kan je terecht voor een boeiend aanbod dat menig fashionista kan bekoren...Maar natuurlijk zijn er in de andere badsteden ook echte hotspots. Wandel in De Panne zeker eens door de Zeelaan, maar ook de Zeelaan in Koksijde-Oostduinkerke biedt je shopplezier. De Leopoldlaan in Middelkerke werd vernieuwd en omgetoverd tot een wandelvriendelijke shoppinglaan. Ook in Westende-Bad, Bredene, De Haan en Blankenberge kan je terecht voor een gezellig dagje winkelen. Vraag zeker naar onze lievelingsadresjes of neem een kijkje naar Astrid haar must visit hotspots.

 
 

FIETSEN & wandelen

Bewegwijzerde fietsroutes en een compleet nieuw fietsnetwerk (vanaf maart 2016)  brengen je langs de pittoreske plaatsen en onontgonnen gebieden.  Aan kroegen, cafeetjes en restaurants is er onderweg geen gebrek. Meer info

Wandelen is en blijft een fantastische manier om de Westhoek te verkennen door zijn vele bewegwijzerde wandelroutes en 4 wandelnetwerken. Meer info

 

Koken & Tafelen

Doe inkopen in de buurtwinkels, melkproducten bij de boer of vis van de Noordzee en bereid thuis een maaltijd om met het hele gezelschap van te genieten in de rustige omgeving van het vakantiehuis.

 

CINEMA

Cinema Koksijde: een bioscoop aan zee met 6 zalen om van te watertanden.

 
 

GOLF TER HILLE KOKSIJDE

Voor de sportievelingen onder ons is er Koksijde Golf ter Hille. Eén van de mooiste en recentste golfprojecten in Vlaanderen. Op maar liefst 84 ha bieden de Hazebeekcourse (9 holes) en de Langeleedcourse (18 holes) de ultieme golfuitdaging om een inland linksbaan te bedwingen.  Door het gebrek aan bomen en een ligging aan de kust, is de nooit aflatende wind een belangrijke factor. Vergeleken met de vele parkbanen die Vlaanderen rijk is, biedt Koksijde een totaal andere golfervaring: een baan die “lean and mean” is. Een ware challenge, getekend door de befaamse Britse architect Jeremy Pern. In het clubhuis, een prachtig renoveerde oude hoeve, vind je zowel een hedendaagse brasserie als restaurant met verfijnde keuken. Naast de golfclub bevinden zich ook een sportcentrum en een fitness en zullen binnenkort een aantal waterpartijen toegankelijk zijn voor sportvissen.